top of page

INFRA ROOD CABINE

In 30 minuten:

· Soepele, losse spieren

· Gezonde prikkel voor hart en

bloedvaten

· Betere bloedcirculatie en

stofwisseling

· Stralende en gezonde huid

· Een heerlijke ontspannen gevoel

De infrarood cabine:

· Helpt bij o.a. bloeddruk-,

bloedsomloop- en huidproblemen

· Ondersteund de behandeling van

spier- en gewrichtspijnen

(reuma/jicht)

· Bevordert de stofwisseling

· Houdt de conditie op peil

· Helpt bij verantwoord afslanken

· Vermindert cellulitis

· Verbetert de teint en de conditie

van de huid

In volgende gevallen werden door medische onderzoeken positieve resultaten genoteerd na regelmatig gebruik van de infrarood cabine:

acné 

cellulitis

eczeem

brandwonden

psoriasis

netelroos

weefselbeschadigingen

jicht

artrose

aangezichtsverlamming

bloeddrukproblemen

bronchitis

prostaat hypertrofie(goedaardig)

postoperatieve infecties

INFRAROOD SAUNA GEZOND VOOR IEDEREEN

Hoe werkt infrarood:

Infrarood is een energiewarmte die diep in het lichaam dringt en het lichaam van binnenuit verwarmt.

Met de infrarood warmtetechniek kan het lichaam zich d.m.v. transpiratie ontdoen van b.v. alcohol, nicotine, zware metalen zoals lood, cadmium, nikkel etc. Dit transpiratieproces ontlast de nieren, waardoor de functie van deze organen zich kan verbeteren.

Ook spierinspanningen zoals b.v. bij sporters, zullen de opgehoopte zuren in de spieren sneller afgevoerd worden. Door de betere bloedcirculatie zal er tevens meer zuurstof aangevoerd worden. Ook worden op deze wijze hart en bloedvaten getraind.

Daarnaast wordt de doorbloeding geoptimaliseerd, die stofwisselingsprocessen gestimuleerd en de huidstofwisseling gereguleerd. Door met de infrarood straling in het lichaam veel warmte op te wekken (kunstmatige koorts) wordt de afweer tegen virussen en bacteriën versterkt en de aanmaak van witte bloedlichaampjes gestimuleerd, hierdoor verbetert de totale weerstand.

De infrarood sauna produceert in tegenstelling tot de traditionele sauna geen luchtwarmte. In de infrarood sauna wordt het lichaam opgewarmd, terwijl de omgevingswarmte in verhouding weinig verwarmd wordt. De stralen dringen plm. 2 tot 3 mm het lichaam binnen en daar wordt de warmte ontwikkeld.

Het is bij de infrarood sauna dan ook niet nodig om van uit de warmte van de sauna meteen erna in een ijskoud dompelbad te gaan.

De toxische stoffen zoals nicotine, alcohol, en zware metalen komen met het transpiratievocht naar buiten, maar ook via de stofwisselingsprocessen (in het lichaam) in de bloedbaan om langs de gebruikelijke wegen uitgescheiden te worden. Veel drinken tijdens en na de saunagang is dus heel belangrijk!. Men kan anders wat zwaar in het hoofd worden.

Gaat men langer dan 30 minuten in de infrarood sauna (b.v. 40 minuten) dan begint men calorieën te verbranden (afvallen). Dit kan oplopen tot plm. 1000 calorieën per saunagang.

Conclusie:

De infrarood sauna geeft een absoluut veilige infrarood stralingswarmte waardoor het lichaam gezonder wordt en de weerstand verbetert.

Zelfs oudere mensen en jonge kinderen kunnen gebruik maken van dit systeem.

Door het algehele gevoel van welbevinden ontspant zowel lichaam als geest.

In deze huidige gejaagde en gestresste samenleving is de infrarood sauna een ideaal hulpmiddel om stress af te voeren en de lichaamsbalansen te herstellen.

Contra-indicaties zijn:

· Ziekte van Addison (bijnierschorsinsufficientie)

· Recente gewrichtsblessures niet verwarmen binnen 48 uur of voordat zwellingen zijn verdwenen.

· Bij chirurgische implantaties (platen, pennen) stoppen als het pijnoplevert.

Bij twijfel altijd uw arts raadplegen.

bottom of page